Przerwy w jedzeniu.

Przerwy w jedzeniuPrzerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność.

Autor:  prof. dr med. Claus Muss, dr med. Heike Bueß-Kovács

Liczne badania naukowe potwierdzają, że tymczasowe przerwy w jedzeniu zapewniają leczniczy efekt. Dzięki tej książce poznasz techniki i programy żywieniowe, które mają moc uzdrawiania. Dowiesz się jak bez uczucia głodu chronić naczynia krwionośne przed arteriosklerozą, odciążyć serce i obniżyć ciśnienie krwi. Przerwy w jedzeniu poprawiają przemianę materii, a wątroba, pęcherzyk żółciowy i nerki pracują bardziej efektywnie. Zredukowany czas spożywania posiłków wpływa też korzystnie na mózg i układ nerwowy.

Opisane przez Autorów programy odżywiania oddziałują bezpośrednio na nasz genom w jądrze komórkowym. Ryzyko zwyrodnienia komórek i powstania nowotworu obniża się dzięki poprawionej ochronie przed wolnymi rodnikami. Lista dolegliwości, od których można trzymać się z dala stosując fazową rezygnację z pożywienia i zdrowemu sposobowi odżywiania jest prawie nieograniczona.

Wydawnictwo  Vital, www.wydawnictwovital.pl . Książkę można kupić m.in.  w sklepie internetowym na stronie www.vitalni24.pl

Ten wpis został opublikowany w kategorii BIBLIOTEKA DIABETYKA. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.