DIETA W CUKRZYCY
Joanna Wyka, Jolanta Mikołajczak, Jadwiga Biernat
W wyniku postępu, jaki dokonał się w medycynie oraz nauce o żywieniu ludzi zdrowych i chorych, naukowcy doszli do przekonania, że zasady żywienia w cukrzycy nie muszą być aż tak rygorystyczne, jak opisywano to dawniej. Żywienie osoby chorej na cukrzycę podlega takim samym zasadom, jak racjonalny sposób żywienia ludzi zdrowych i nie wymaga oddzielnego przygotowywania posiłków. Spełnia ono bowiem wszystkie zalecenia prawidłowego żywienia, a przez to stwarza możliwość długiego życia w zdrowiu dla wszystkich członków rodziny. Jest tylko jeden ważny element – zarówno w żywieniu ludzi zdrowych, jak i chorych na cukrzycę . potrzebna jest wiedza o sposobie odżywiania człowieka oraz ciągłe jej stosowanie.
Mamy nadzieję, że niniejszy poradnik skłoni wszystkich zainteresowanych do pogłębienia wiedzy na temat tej choroby i pomoże każdej osobie znaleźć odpowiednią drogę w codziennym życiu z cukrzycą.
rok wydania: 2009 r.
ilość stron: 140
format: 130×190 mm
oprawa: miękka
ISBN: 978-83-60466-63-6
cena detaliczna: 18,99 zł
nasza cena: 15,00 z
-
Zamówienia przyjmuje:
- Wydawnictwo MEDPHARM Polska
- ul. Powstańców Śląskich 28-30
- 53-333 Wrocław
- tel. 071 33 50 360; fax. 071 33 50 361; www.medpharm.pl; info@medpharm.pl