PRZYSTAWKI, DANIA GŁÓWNE, DESERY DLA DIABETYKÓW

Autor: Britta Macho, Tina Schlag

Osoby chore na cukrzycę nie muszą rezygnować ze smacznych, urozmaiconych potraw. Wręcz przeciwnie! Jak  odżywiać się smacznie a zarazem przestrzegać diety niskocukrowej i niskotłuszczowej? Pomoże w tym ta książka. Specjalistki do spraw żywienia Britta Macho i Tina Schlag pokazują, jak można w łatwy i prosty sposób przygotowywać różnorodne potrawy ze zwyczajnych składników, czerpiąc z tego przyjemność. Nie trzeba całkowicie rezygnować z cukru, ani stosować specjalnej diety. Smaczne przystawki, bogate w błonnik przekąski, niskotłuszczowe dania mięsne zawierające dużą ilość warzyw, potrawy z ryb, a także słodkie przysmaki sprawią, że cała rodzina będzie odżywiać się rozsądnie i zdrowo. Takich potraw z przyjemnością skosztują również goście! Szybkie i różnorodne dania dla całej rodziny!


Ten wpis został opublikowany w kategorii BIBLIOTEKA DIABETYKA, BIBLIOTEKA DIABETYKA. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.